Garažna vrata pozimi

Garažna vrata pozimi
OBJAVLJENO
1. decembra 2016, v kategoriji
Nasveti za boljše bivanje

Garažna vrata so nepogrešljiv del vsake hiše. V prvi vrsti so garažna vrata namenjena varovanju vašega avtomobila. Poleti je avto zaščiten pred vročino in morebitno točo. Pozimi pa nam olajša jutra, da nam ni potrebno strgati led s stekel.

Garažna vrata so si lahko različna, tako po uporabnosti kot materialu. Glede na zahteve trga smo našo ponudbo prilagodili vašim željam in tako lahko v naši ponudbi najdete garažna vrata več vrst. V Rolteku imam na voljo več vrst garažnih vrat, za različne vrste objektov.

1. Rolo vrata

Garažna vrata, ki se navijajo v omarico nameščeno nad vrati.

2. Stropna vrata

Garažna vrata, ki se zapeljejo pod strop.

3. Varnostna rolo vrata

Mrežna vrata iz ekstrudiranega aluminija.

4. Industrijska rolo vrata

Rolo vrata brez omarice za industrijsko rabo.

5. Hitrotekoča vrata

Rolo vrata za vhode kjer je hitrost na prvem mestu.

Kako pa lahko vzdržujemo garažna vrata pozimi?

Ko prihaja zima, so garažna vrata izpostavljena bistveno drugačnim pogojem. Še posebej ob naglih padcih temperatur, ki prinesejo s seboj sneg in mrzel veter. Da bi se izognili nevšečnostim in bodo vrata optimalno delovala, je smotrno poskrbeti vsaj za naslednje ukrepe:

  • podmazati vse gibljive dele (koleščki, kolena, vzmeti) z visoko kakovostnimi mazili za garažna vrata;
  • uporabljajte garažna vrata dnevno; če ne greste z avtomobilom ven na dnevni ravni, vseeno vsaj enkrat tekom dneva odprite in zaprite garažna vrata;
  • preverite, ali je na tirnicah vrat kakršnakoli ovira ali večja smet, ki bi utegnila zamrzniti in v hladnem vremenu povzročati zatikanje vrat.

S takimi ukrepi boste tako dobro skrbeli za ustreznost vaših garažnih vrat, v kolikor pa imate kakšno vprašanje se lahko obrnete na našega svetovalca, ki vam bo pomagal pri vprašanjih. Več o garažnih vratih Roltek izveste na: www.roltek.si

Komentarji