Za kakšno vrsto komarnika naj se odločim?

Za kakšno vrsto komarnika naj se odločim?
OBJAVLJENO
27. novembra 2014, v kategoriji
Nasveti za boljše bivanje

Najboljši recept za dobro počutje je bivanje na svežem zraku. Če smo v zaprtih prostorih lahko enostavno odpremo okenske odprtine, da prezračimo prostor. Tu pa nastopijo težave, če ni zaščite pred mrčesom. Še posebej to občutimo v nočnem času, ko nam komarji grenijo miren spanec. Kakšno rešitev vam svetujejo strokovnjaki iz podjetja Roltek d.o.o. si lahko preberete v nadaljevanju.

Komarnike lahko namestimo na vsa okna in vrata oz. na vse vhodno-izhodne površine bivalnih prostorov. Glede na možnosti pritrditve na okna in vrata poznamo različne sisteme zaščite, to so rolo, krilni, nihalni, fiksni, drsni in plise komarniki.
Rolo komarniki so primerni za okna, kjer je poseganje skozi okno relativno pogosto. Lahko se ga namesti direktno na okno ali čez vodila rolete. Enostavno upravljanje na klik sistem omogoča nemoteno uporabo in miren tek mrežice po stranskih vodilih. Na voljo je kot samostojni komarnik ali kot komarnik, ki je integriran v roletno omarico. Za večje dimenzije okenskih odprtin pa vam svetujemo uporabo elektro rolo komarnikov, ki omogočajo zaščito za okna do širine 300 cm pri višini 270 cm in do višine 360 cm pri širini 240 cm.

Rolo komarnik je idealna rešitev za klasična okna

Krilni komarniki so namenjeni prehodom na balkon ali teraso. Možna je tudi vgradnja na okno ali v kombinaciji z roleto ali zunanjo žaluzijo. Lahko je enokrilni ali dvokrilni, s sredinsko ojačitveno prečko pa je njegovo upravljanje enostavno in lahkotno. V krilni komarnik je možno vgraditi prehod za pse in mačke.

Za enodelna vrata na balkon ali teraso - krilni komarnik

Nihalni komarniki so izvedba krilnih komarnikov, ki omogočajo kar 240° kot premikanja. Tako lahko komarnik brez težav odprete tudi kadar imate zasedeni obe roki, zapre pa se samodejno. Poseben magnetni sistem poskrbi, da komarnik ostane zaprt tudi v vetru.

Nihalni komarnik omogoča odpiranje v obe smeri.

Fiksni komarniki so namenjeni oknom, kjer poseganje ven iz prostora ni pogosto. Najpogosteje se jih namešča na okna v kuhinjskih, sanitarnih in kletnih prostorih oziroma prostorih z okni nepravilnih oblik. Komarnik je možno kadarkoli sneti.

Fiksni komarnik za okna skozi katera ne posegamo.

Drsni komarniki so namenjeni panoramskim stenam oziroma za širše prehodne odprtine. Najpogosteje uporabljena je enojna ali dvojna izvedba pri čemer komarnik teče po vodilih nameščenih na dnu in vrhu okenske odprtine. Možna je tudi trojna izvedba za recimo harmonika vrata.

Za večdelna vrata na balkon ali teraso - drsni komarnik.

Plise komarniki se lahko uporabijo na balkonskih vratih ali prehodih na teraso. Njihova prednost je stransko odpiranje z možnostjo ustavitve komarnika v vsaki poziciji s tem, da je na tleh minimalen pohodni profil.

Komarnik iz zgubane mrežice je primeren za vse prehode na teraso ali balkon.

Če povzamemo, kateri komarnik je najbolj smiselen glede na način uporabe in vgradnje:

 

Več o komarnikih si lahko ogledate na strani http://www.roltek.si/prodajni-program/komarniki.Komentarji