Ali ste vedeli, da lahko odpirate objekt samo s prstnim odtisom?

Ali ste vedeli, da lahko odpirate objekt samo s prstnim odtisom?
OBJAVLJENO
19. decembra 2014, v kategoriji
Nasveti za elektro upravljanje

Do nedavnega so se garažna vrata odpirala samo s ključem. V želji po čim večjem udobju je sledila sodobnejša rešitev v obliki daljinca, ki nam je vsem olajšala uporabo garažnih vrat. Danes živimo v času visoko tehnološkega napredka, ki nam omogoča tudi biometrično odpiranje vrat, ki nam poleg udobja nudi tudi večjo varnost. Ni nam potrebno skrbeti ali imamo ključe pri sebi ali da bodo naši otroci izgubili daljinca. Zelo enostavna rešitev je v biometričnem upravljanju objekta.

Od prvih začetkov, ko je bila uporaba prstnih čitalnikov še v povoju in precej nedosegljiva povprečnemu uporabniku, pa do danes, ko imamo res veliko možnost izbire, se je veliko spremenilo. Cenovna dostopnost in tehnološka dovršenost je ta izdelek v želji po vse večji varnosti in uporabnosti pripeljala do točke, ko se vse več uporabnikov odloča za nakup. Raziskave kažejo, da je v Sloveniji že približno 60.000 biometričnih uporabnikov, to število pa se vsako leto še povečuje. Da boste s takšnim sistemom res zadovoljni, je dobro, da se o njem zelo dobro informirate.

Pri varnosti ni pametno varčevati. Na evropskem trgu lahko dobite vse od izvrstnih evropskih biometričnih sistemov, pa do zelo pomanjkljivih, ki prihajajo praviloma iz daljnega vzhoda. Zato je zelo pomembno, da ne gledate samo na ceno.  Sistem mora biti zasnovan tako, da  z zunanje strani ni možno kakorkoli posegati v biometrično upravljanje. Za varovanje pred nepooblaščenimi poskusi vdiranja je največ odvisno od tipa tipala, ki je vgrajeno v čitalniku in načinu odčitavanja. Veliko manj zanesljiv je čitalnik na katerega prst samo polagamo, za razliko od tistega, kjer moramo s prstom potegniti po tipalu. Tipalo, ki odčita zapis prstnega odtisa pod povrhnjico kože je bistveno bolj zanesljiv od tistega, ki odčitava le površino prsta.

V primeru izpada električne energije je najbolje, da je sistem priključen na akumulator alarmne naprave. V primeru, da alarmnega sistema ni v objektu je dovolj že osnovni sistem brez prekinitvenega napajanja. Ta sistem omogoča nekajdnevno uporabo, kar pomeni, da biometrični sistem ob izpadu električnega toka ne pozabi uporabnikov, ki so vanj vneseni.

Če želite imeti zanesljiv in čvrst nadometni prstni čitalec vam svetujemo »ekey home«, ki ima enostaven sistem upravljanja. Sistem preveri kodo in v primeru, da je registrirana, da signal za omogočanje dostopa. Sestavljen je iz notranje (krmiljenje, napajanje, vnos in brisanje uporabnikov) in zunanje enote (vnos prstnih odtisov in pretvarjanje v kodiran zapis). Obe enoti sta po priključitvi povezani s posebno kodo, ki jo ustvarita ob prvem zagonu.

Nadometni prstni čitalec "e key" za enostavno odpiranje vaše garaže.

Za vse, ki jim en biometrični čitalnik ni dovolj je na voljo tudi »ekey multi«. Ta biometrični sistem kontrole dostopa omogoča, da en sam krmilnik, ki deluje brez računalniške podpore, omogoča odpiranje do štirih vrat v vašem domu.

Ekey multi omogoča odpiranje do štirih vrat z enim sistemom.

Sestavljen je lahko iz različnih ekey home čitalnikov prstnih odtisov (do največ štiri), vezanih na ekey multi krmilnik SE REG 4.

Shema primera vezave sistema ekey multi.

Programiranje sistemskega dostopa in urnikov je omogočeno z notranjo enoto, brez računalniške podpore. Predstavljajte si, da vas ni doma, veste pa, da vas bo obiskala snažilka. Ekey biometrični sistem upravljanja omogoča, da sami določimo kdo in kdaj ima omogočen dostop v objekt, ki ga vi upravljate.

Z možnostjo uporabe prstnega čitalca je  lahko življenje zelo enostavno. Biometrija je odgovor na zahteve sodobnega človeka, da bi si s tehnologijo poenostavil življenje. Naj tehnologija dela za nas.

 

Komentarji