Do prave svetlobe z Roltek žaluzijami, roletami ali Panoramo

Do prave svetlobe z Roltek žaluzijami, roletami ali Panoramo
OBJAVLJENO
5. novembra 2015, v kategoriji
Nasveti za novogradnje in sanacije

Poleg dejstva, da zagotavljajo senco in varujejo pred pogledi, zunanja senčila pomagajo pri varčevanju z energijo in dodatno poskrbijo za varnost doma. Na oknih slovenskih hiš so najbolj pogoste zunanje žaluzije in rolete. Za katere izmed vseh vrst senčil pa se lahko odločite?

Z razvojem, ki zadeva predvsem napredek v elektronskem upravljanju in zaščito doma pred vremenskimi vplivi ter vlomilci, se je vse težje odločiti za določeno vrsto senčil. Ker so pri nas še vedno najpogostejša zunanja senčila rolete in zunanje žaluzije, smo poiskali nekaj njihovih prednosti in pomanjkljivosti.

Rolete omogočajo popolno zatemnitev in tudi dodatno varnost vašega doma.

Če želite doseči moderen videz doma pa morda več argumentov govori v korist zunanjim žaluzijam.

Pri žaluzijah se lahko prav tako kot pri roletah odločite za vgradnjo takih, ki imajo vse mehanizme skrite in je mogoče z njimi upravljati s pomočjo elektromotorja, ali si senčenje v domu prilagajati s pomočjo aplikacije KNX na pametnem telefonu ali tablici. Tako lahko vaše življenje doma postane še malce bolj udobno z avtomatiziranim delovanjem senčil. Tudi žaluzije vaš dom predvsem ščitijo pred pregrevanjem prostorov. V primeru vandalizma bi morali npr. Vlomilci skušajo lahko žaluzijo odmontirati iz okna, kar je npr. pri sistemu HERO.1X nemogoče, saj so vodila namensko izdelana tako, da nudijo večjo varnost pred vlomom, saj imajo skrite vijake in se jih ne da odvijačiti. So pa žaluzije zelo primerne za senčenje večjih površin ter oken nepravilnih oblik. Velika izbira različnih barv, oblik in na žaluzijah je lahko močan argument pri izbiri, saj je tako mogoče ustvariti moderen videz zunanjosti vašega doma. To je tudi razlog, zaradi katerega se za njih v primeru novogradenj pogosteje kot za rolete odločajo arhitekti. 

Lahko pa se odločite za kompromis!

Panorama je vertikalni roletni plašč z efektom žaluzije, ki poleg vseh prednosti, ki jih ponujajo roletni sistemi omogoča senčenje v klasični roletni izvedbi ali v kombinaciji z učinkom žaluzijskega senčenja.

Panorama roletni plašč združuje lastnosti običajnega roletnega sistema s prednostmi zunanje žaluzije. Enako kot standardni roletni sistem ponuja sistem Panorama toplotno izolacijo ter ščiti pred vremenskimi vplivi ter pogledi v vašo zasebnost. Panorama efekt žaluzije aktiviramo z enostavnim pomikom roletnega plašča do skrajne končne spodnje pozicije sistema. V primeru, da rolete ne spustimo popolnoma do konca, plašč deluje kot klasična roleta in prostor zatemni.

Odločitev res ni enostavna.

Zato Vas vabimo, da se nam pridružite na Sejmu Ambient, ki bo od 17. do 22. novembra odprl svoja vrata na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Več o Panorami

Komentarji