Izolativna funkcija senčil pozimi

Izolativna funkcija senčil pozimi
OBJAVLJENO
18. oktobra 2016, v kategoriji
Nasveti za novogradnje in sanacije

Prava mera svetlobe v prostorih je ključna za dobro počutje in s tem povezano udobno bivanje. Pri tem ima prava izbira senčil glavni pomen. Vgraditi rolete, žaluzije ali kaj tretjega? Je bolje slediti modnim smernicam ali se raje orientirati glede na praktičnost in funkcionalnost? Ta odločitev ni več tako težka kot morda deluje na prvi pogled.

Pozimi so ogrevanje, izolacija in s tem povezani stroški najbolj pereča tema. Cilj uporabnikov hiš in stanovanj je dolgoročno zmanjšati stroške ogrevanja. Poleg fasade z malo ali celo brez izolacije so glavni krivec za izgubo toplote ravno steklene površine.

Da bi te izgube preprečili, priporočamo vgradnjo rolet. Spuščena roleta pred oknom naredi izolativni sloj iz zraka, ki skupaj z lamelnim plaščem preprečuje izgubo toplote in pomaga zmanjšati stroške ogrevanja kar do 35%.Roleta in žaluzija za enem objektu

Za izpolnitev želja in potreb se vedno več ljudi odloči za kombinacijo rolet in žaluzij na enem objektu. Tako imajo v vsakem prostoru točno tisto, kar potrebujo. Pri oblikovanju lamel HERO je bil poseben poudarek namenjen ravno kombinaciji senčil na objektu, zato lamele s posebno obliko v zaprtem stanju spominjajo na izgled rolet.

Je torej bolje izbrati rolete ali zunanje žaluzije? 

To je povsem odvisno od želja in potreb vsakega posameznika, naše priporočilo pa je kombinacija obeh.

Nova generacija zunanjih žaluzij HERO je plod dolgoletnih raziskav in izkušenj slovenskih strokovnjakov. Združuje zatemnitvene lastnosti rolete in moderen izgled zunanjih žaluzij. Lamele so na voljo v dveh oblikah - P in S. Pri oblikovanju lamel HERO je bil poseben poudarek namenjen kombinaciji senčil na objektu, zato lamele s posebno obliko v zaprtem stanju spominjajo na izgled rolet.

Za vsa vprašanja smo Vam na voljo na telefonu 01/724 00 00 ali nam pošljite elektronsko sporočilo na prodaja@roltek.si.

Komentarji