Kaj je treba vedeti pri sanaciji rolet?

Kaj je treba vedeti pri sanaciji rolet?
OBJAVLJENO
31. maja 2014, v kategoriji
Nasveti za novogradnje in sanacije

Obnova objekta je vedno težka in stresna odločitev, tako z estetskega vidika kot tudi iz vidika izboljšanja energetske učinkovitosti stavbe.

Ko se odločamo za zamenjavo rolet je najbolje, da istočasno zamenjamo tudi okna. Takrat lahko zamenjamo celoten sistem in ne samo lamelnega plašča, vodil in mehanizma. Pri zamenjavi staro leseno omarico zamenjamo z novo izolirano PVC omarico in s tem odstranimo velik toplotni most. Ob menjavi lahko izbiramo med vsemi načini upravljanja, prav tako je na voljo več tipov roletnih sistemov (nadokenski ali predokenski). Na voljo je tudi sistem, ki omogoča vgradnjo integriranega komarnika.

Večini strank ob menjavi oken skupaj z roletami svetujemo nadokenski sistem KARO.

 

Izbirate lahko med različnimi sistemi:

  • najnovejši sistem PURO.XR iz oranžne poliuretanske pene,
  • osnovni sistem RA.2 / RA.3 s PVC omarico z izolacijskih vložkom,
  • multifunkcionalni sistem KARO z omarico iz dvokomornega PVC profila in izolacijo.

Če so okna še v dobrem stanju, roleta pa je dotrajana, se lahko odločimo samo za zamenjavo rolete. Omarica v tem primeru ostane stara, zamenja pa se lamele, vodila in mehanizem.

Pri sanaciji ni nujno, da se odločimo za nadokenski roletni sistem. Če so nam ljubše vidne omarice, lahko vgradimo tudi te. Tudi če smo s sanacijo že zaključili in se pri tem nismo odločili za vgradnjo rolet, se za njih lahko odločimo naknadno. 

V današnjih časih, ko cena energentov skokovito narašča prav vsakomur priporočamo sanacijo in odpravo toplotnih mostov na stavbi. Investicija se hitro povrne, dolgoročno pa sanacija pomeni velik prihranek.

 

 

Za več informacij o zamenjavi rolet se obrnite na spletno stran www.roltek.si.Komentarji