Katero senčilo izbrati?

Katero senčilo izbrati?
OBJAVLJENO
24. junija 2015, v kategoriji
Pomoč pri izbiri izdelka

Prava mera svetlobe v prostorih je ključna za dobro počutje in s tem povezano udobno bivanje. Pri tem ima prava izbira senčil glavni pomen. Vgraditi rolete, žaluzije ali kaj tretjega? Je bolje slediti modnim smernicam ali se raje orientirati glede na praktičnost in funkcionalnost? Ta odločitev ni več tako težka kot morda deluje na prvi pogled.

Možnost popolne zatemnitve prostora je bila dolgo pomembna prednost rolet. S prihodom nove linije zunanjih žaluzij HERO so rolete dobile resno konkurenco. Lamele HERO so namreč oblikovane tako, da zagotavljajo odlično temnenje, obenem pa lahko skoraj brezmejno uravnavamo količino svetlobe v prostoru.

 

Zunanje žaluzije so še posebej praktične v bivalnih prostorih kot sta npr. dnevna soba in jedilnica, saj si tam želimo zasebnost in zaščito pred bleščanjem, obenem pa dovolj svetlobe za udobno preživljanje prostega časa.

Na drugi strani si v spalnicah želimo predvsem mir in zaščito pred pogledi, kar najlažje dosežemo s popolno temo, ki jo nudijo rolete.

 

Roleta in žaluzija za enem objektu

Za izpolnitev želja in potreb se vedno več ljudi odloči za kombinacijo rolet in žaluzij na enem objektu. Tako imajo v vsakem prostoru točno tisto, kar potrebujo. Zunanji izgled stavbe  kljub kombinaciji deluje enotno. Izbrani barvni odtenki namreč omogočajo eleganten in usklajen izgled. Pri oblikovanju lamel HERO je bil poseben poudarek namenjen ravno kombinaciji senčil na objektu, zato lamele s posebno obliko v zaprtem stanju spominjajo na izgled rolet.

 

Izolativna funkcija senčil pozimi

Pozimi so ogrevanje, izolacija in s tem povezani stroški najbolj pereča tema. Cilj uporabnikov hiš in stanovanj je dolgoročno zmanjšati stroške ogrevanja. Poleg fasade z malo ali celo brez izolacije so glavni krivec za izgubo toplote ravno steklene površine.

Da bi te izgube preprečili, priporočamo vgradnjo rolet. Spuščena roleta pred oknom naredi izolativni sloj iz zraka, ki skupaj z lamelnim plaščem preprečuje izgubo toplote in pomaga zmanjšati stroške ogrevanja kar do 30%.

 

Senčila poleti odbijajo vročino

Poleti senčila uporabljamo za preprečevanje bleščanja in zaščito pred vročino. Pri tem se nekaj bolje obnesejo zunanje žaluzije, saj omogočajo boljše kroženje zraka, naklon odboja sončnih žarkov pa lahko prosto nastavljamo .

 

Je torej bolje izbrati rolete ali zunanje žaluzije? To je predvsem odvisno od vaših želja in potreb, priporočilo strokovnjakov podjetja ROLTEK pa je kombinacija obeh.

Več si lahko preberete na www.roltek.si

Komentarji