Kombinacija barv z roletami

Kombinacija barv z roletami
OBJAVLJENO
26. januarja 2016, v kategoriji
Nasveti za novogradnje in sanacije

Tloris bivalne hiše je ena stvar – barvna usklajenost pa druga. Oboje mora biti dobro premišljeno in pripravljeno. Barvni poudarki pomembno podkrepijo gradbeno oblikovanje in dajejo hiši prav posebno individualnost.

Streha in stene so zaradi velike površine še posebej zanimive za barvno usklajevanje. Detajli, kot so na primer rolete,  lahko dodajo vašemu domu atraktiven poudarek. Predokenske rolete so vidne tudi v odprtem stanju in so zato še posebej primerne za dodajanje barvnih poudarkov sami fasadi.

Kombinirajte barve z roletami

Barvno sozvočje na fasadi lahko postavite s predokenskimi roletami. Ker so omarice vidne tudi takrat, ko so rolete dvignjene, so izredno pomemben oblikovalni element. Dobavljive so v tradicionalno oglati ali moderno zaokroženi obliki. Roletne omarice so vgrajene zunaj na okenski okvir, s čimer se ne posega v toplotno izolacijo fasade. Možno je servisiranje rolet od zunaj, kar prepreči poškodbe tapet ali ometa. Predokenske rolete Roltek so dobavljive v posebno široki barvni paleti. Roltek barvna lestvica obsega okrog 350 barvnih odtenkov. Omarica, vodila in zaključna letev imajo vremensko odporen in trajen premaz.

Barvni kontrasti

Da bi dosegli svetlost, uporabite npr. papirus belo ali slonokoščeno barvo omarice. Hiši dajeta nevsiljivo eleganco in se ju da univerzalno kombinirati. V nasprotju pa dajejo mrzle in čiste barve, kot npr. svetlo in briljantno modra, barvni poudarek fasadi. Podeželske hiše ali moderne zgradbe obdržijo klasično eleganco z vinsko rdečo in azurno modro. Moderen dizajn brez okrasja nasprotno deluje bolje brez barvitosti.

Na željo so možne tudi svetleče kovinske barve s fino strukturo kot na primer aktualna modra barva iz posebne Trend kolekcije. S temi možnostmi je možno uresničiti vsako kreativno idejo.  

Roleta TRENDO za poševna okna

Poševna okna izžarevajo svoj prav poseben šarm. Mansardna gradnja je za večino lastnikov individualnih hiš edina možnost za povečanje razpoložljive bivalne površine. Pomembna naloga je na primer pridobiti veliko dnevne svetlobe v na novo definiran ambient in uskladiti zunanji videz pročelja z ostalimi roletami. Tukaj  lahko pomagajo poševne predokenske rolete TRENDO. Poleti dobro senčijo, pozimi ob hudem mrazu pa pomagajo varčevati z energijo in v primeru neurja ščitijo steklo na izpostavljenih površinah. Poleg tega lahko prostor popolnoma zatemnijo. To ni zanemarljiv aspekt, če gre za spalnico ali otroško sobo.

Zakaj pa ne bi postavili rolet tudi na poševna okna?

Trendo ustreza skoraj vsem oknom s trikotnim segmentom in drugim trikotnim steklenim površinam s kotom med 10° in 45°. Roletne omarice TRENDO® so vgrajene zunaj na poševni strani okenskega okvirja. Visoko kakovostni lamelni plašč iz dvostenskega aluminija skrbi za to, da poševnine obdržijo pravo obliko. Zelo udobno je tudi upravljanje: Standardno so rolete opremljene z motorjem, upravljajo se s pritiskom na gumb ali samodejno v kombinaciji s časovno uro.

Za posebej udobno se je izkazalo inteligentno daljinsko upravljanje. Tako se rolete pomaknejo gor ali dol udobno preko daljinca.

Strešno senčilo WERSO

Podjetje Roltek dopolnjuje svojo ponudbo z inovativnim roletnim sistemom za strešna okna - WERSO®.

To je roleta, ki omogoča senčenje v klasični roletni izvedbi.

WERSO® roleto za strešno okno se upravlja neodvisno od vrste okna. Delovanje rolete je v vseh položajih okna neomejeno. Tako so prostori prezračeni in tudi zaščiteni pred neposrednimi sončnimi žarki.

Več o kombinacijah rolet si lahko preverite na naši spletni strani ROLTEK.

Komentarji