Preprečite izgubo toplote skozi okna z roletami

Preprečite izgubo toplote skozi okna z roletami
OBJAVLJENO
1. julija 2015, v kategoriji
Nasveti za novogradnje in sanacije

Rolete so na trgu že zelo dolgo časa, vendar niso v nobenem pogledu zastarelo senčilo. Tehnični razvoj je stare, znane prednosti rolet še ojačal, odpravil pomanjkljivosti in dodal nove dobre lastnosti. Z avtomatizacijo rolet z motornim pogonom in modernim upravljanjem, dobi uporabnik predvsem veliko udobja. Poleg udobja pa motorni pogon z vgrajeno zaščito pred dvigom lamelnega plašča izboljšuje tudi varnost proti vlomu.

Toplotna izolacija in zaščita pred vročino

Roleta igra pomembno vlogo tudi pri toplotni izolativnosti, saj izboljša energetski koeficient okna in tudi celotne stavbe. Steklene površine predstavljajo pri stavbah toplotni most skozi katerega se izgubi velika količina toplote. Spuščena roleta zaustavi ta toplotni most, saj z izolativnim lamelnim plaščem naredi dva sloja izolacije – eden je sam lamelni plašč, drugi pa zrak, ki se ujame med plašč in steklo. In prav zrak je najboljši toplotni izolator.

Roleta se odlično obnese tudi poleti, saj odbija sončne žarke še preden ti pridejo do okna. Vročina zato sploh ne dobi možnosti, da pride v prostor. Rolete so pri tem tako učinkovite, da se z njihovo pravilno uporabo poleti lahko odrečemo potrebi po klimatski napravi.

Usklajen videz stavbe

Izgled rolet je zelo modern in se lahko prilagodi vsakemu okusu. Zato so na voljo različni sistemi, ki omogočajo vgradnjo vidnih ali nevidnih omaric ter različne oblike. Poleg 8 standardnih barv omaric lahko v Rolteku izberete tudi katero od preko 200 drugih barv.

Izbrano barvo omarice in vodil skombinirate z eno od 22 standardnih barv lamel in dobite idealno kombinacijo za svojo stavbo.


Zaščita pred mrčesom za pravo udobje

Kolikokrat ste si zvečer želeli odpreti okna in prezračiti stanovanje, pa ste odvrnili misel v strahu pred komarji? Z dodatno možnostjo, ki jo ponuja večina roletnih sistemov lahko pozabite na tovrstne tegobe. Z integriranim komarnikom so brenčanje in piki stvar preteklosti, vi pa boste lahko imeli odprta okna kadarkoli.

Več o roletah si preberite na www.roltek.si.

Komentarji