Senčenje oken nepravilnih oblik

Senčenje oken nepravilnih oblik
OBJAVLJENO
16. aprila 2015, v kategoriji
Nasveti za novogradnje in sanacije

Okna nepravilnih oblik so vedno bolj aktualna, saj dajejo objektu modern videz. Največkrat so trikotne oblike, včasih pa celo polkrožne. Izdelava takih oken ni problem, na problem pa naletimo, ko iščemo rešitev za senčila. V tem članku vam bomo predstavili možne rešitve.

 

Roleta je vedno prava izbira
Za okna nepravilnih oblik je na voljo poševni predokenski roletni sistem TRENDO. Ta sistem se vgradi na okno na končan objekt, lahko pa tudi pod omet v fazi gradnje. Zmore zasenčiti različne trikotne oblike in oblike trapeza, pri tem pa je v ravni del omarice možno vgraditi tudi integriran komarnik. Pri sistemu TRENDO je obvezno upravljanje na motorni pogon.
Za polkrožna okna je tukaj sistem ARCO. Sistem ARCO se vgradi na okno na končan objekt, zasnovan pa je tako, da se omarica nahaja spodaj pri okenski polici in se zato roleta zapira navzgor. Tudi sistem ARCO omogoča samo motorno upravljanje.

 

Opcija so zunanje žaluzije

Na okna nepravilnih oblik lahko vgradimo tudi zunanje žaluzije, vendar to ni mogoče pri polkrožnih oknih. Sistem TRENDO-KRPAN se upravlja udobno preko stikala ali daljinca. Zanesljivo delovanje je izvedljivo pri poševninah s kotom med 5° in 45°.

 

Kaj pa notranja senčila?

Tudi pri notranjih senčilih obstaja elegantna rešitev. Plise zavese omogočajo zasenčitev oken vseh oblik - od trikotnih, polkrožnih do četrtkrožnih. Upravljanje takih senčil je z ročajem ali vrvico, razen pri polkrožnih in četrtkrožnih oblikah, kjer je senčilo fiksno. Poleg plise zaves so za okna nepravilnih oblik praktične tudi lamelne zavese, ki prav tako nudijo precej rešitev.

 

Rešitev za senčenje oken nepravilnih oblik je res manj kot za standardna okna, vendar so le-te prav tako kvalitetne in trajne.

Za več tehničnih informacij si oglejte spletno stran www.roltek.si.
 

Komentarji