Zakaj se odločiti za motorno upravljanje?

Zakaj se odločiti za motorno upravljanje?
OBJAVLJENO
5. decembra 2014, v kategoriji
Nasveti za elektro upravljanje

Sodoben način življenja nam z nenehnimi novostmi na trgu omogoča vedno večje udobje bivanja. Vsako leto se povečuje uporaba motornih pogonov in brezžičnega upravljanja naprednih sistemov. Enako je tudi na področju garažnih vrat, rolet in ostalih senčil. Težko si je predstavljati najsodobnejša garažna vrata ali druga senčila samo na ročni pogon. Zakaj se odločiti za motorno upravljanje, si lahko preberete v nadaljevanju.

Z uporabo motornega upravljanja rolet in ostalih senčil dosežemo večje udobje. Ni vam potrebno vsakič vstajati iz naslonjača, da bi zasenčili televizor. Z daljincem lahko spustimo eno ali več rolet, odvisno od želja. Garažna vrata brez daljinca so dokaj neuporabna. Predstavljajte si, da morate sredi hudega naliva iz avtomobila in odpreti vrata, ko bi enostavno vrata lahko odprli z daljincem iz sedeža v suhem avtomobilu. Brez motornega pogona tako rekoč ne gre več.

Odločite se za garažna vrata z daljincem – za več udobja in enostavnosti.

Vsaka roleta je dodatni varnostni element hiše. Vendar je skozi roleto na ročni pogon vseeno lažje vlomiti, kot skozi roleto na motorni pogon. Če se odločite za roleto na motorni pogon, se navijalna cev ne more prosto obračati in roleta se tako v spodnjem položaju zaklene. Motor drži roleto in onemogoča njeno dvigovanje od zunaj. Z nastavitvijo avtomatskega krmiljenja lahko celo dosežemo, da se ob določenih urah rolete same dvigajo in spuščajo. S to funkcijo si dodatno povečamo varnost, ker dajemo vtis, da je v objektu vedno nekdo doma tudi če smo odsotni. Oglejte si predstavitveni film, ki prikazuje delovanje senčil na motorni pogon ob vašem odhodu od doma: http://www.youtube.com/watch?v=9xl2Z-ASymA

Rolete z motornim pogonom omogočajo še boljšo zaščito pred vlomom.

Ker motor omogoča enakomerno dviganje in spuščanje rolete, se življenjska doba rolete z motorjem lahko vsaj dvakrat podaljša. Odpade tudi navijalni avtomat za trak, kar doda piko na i pri izgledu. Odpade tudi toplotni most, ki ga povzroči izvrtina za trak skozi okno. Če naredimo enostaven izračun na naši spletni strani http://www.roltek.si/pogosta-vprasanja/o-roletah/zakaj-izbrati-rolete vidimo, da lahko z montažo rolet na npr. 8 let stara okna pri 25 kvadratnih metrih steklenih površin privarčujemo letno od 300 do 400 EUR. Investicija v motorni pogon se tako lahko zelo hitro povrne.

Daljinsko upravljanje rolet nudi maksimalno udobje.

Z nastavitvijo avtomatskega motornega krmiljenja in spuščenimi roletami lahko v zimskem času  prihranite do 30% energije. V poletnem času pa je zaželjeno, da se  rolete spustijo preden začne sonce pripekati skozi okna. To je še posebej pomembno, ko vas ni doma, saj vam avtomatsko upravljanje samodejno spusti rolete ali druga senčila. Na ta način zmanjšamo potrebo po energiji pri ohlajevanju prostorov.

Če se odločite za motorni pogon in avtomatsko krmiljenje boste na leto prihranili veliko časa, ki ga sedaj potrebujete za vsakodnevno dviganje in spuščanje rolet. Z astro programom vam motorni pogon z avtomatiko omogoča dvigovanje in spuščanje rolete glede na vzhajanje in zahajanje sonca. S svetlobno avtomatiko oziroma svetlobnim senzorjem pa lahko dosežete  samodejno upravljanje rolet glede na zunanjo svetlobo.

 


Daljinci in stikala s časovno uro omogočajo nastavitev avtomatskega upravljanja.
 

Komentarji