Ali lahko na tendo pada dež in kako je z močnim vetrom

Ali lahko na tendo pada dež in kako je z močnim vetrom
OBJAVLJENO
13. marca 2014, v kategoriji
Nasveti za vrt in teraso

Vsi vemo, da ob vročih poletnih dneh ni lepšega kot brezskrbno posedati v prijetni senci, ki je lahko pod krošnjo velikega drevesa ali pa pod tendo. Toda vreme ni vedno stanovitno in kaj kmalu nas lahko preseneti dež z močnimi sunki vetra.

Ko dežuje ni nič narobe, če se blago tende malo zmoči. Zavedati pa se je treba, da je tenda mišljena kot zaščita pred soncem in ne pred dežjem. V primeru, da vašo tendo ujame dež, boste storili najbolje, da tendo zaprete kljub temu, da je mokra. Ko preneha deževati pa tendo odprite in jo posušite. Nič ne bo narobe, če jo sušite na močnem soncu.

V primeru blagega vetra ni nevarnosti, da bi se tenda poškodovala, saj je izdelana iz visoko kakovostnih materialov. V primeru močnejših sunkov vetra pa svetujemo, da se tenda pospravi, ker bomo na ta način zelo podaljšali njeno življensko dobo. Ob pravilni uporabi Roltek tende ne potrebujejo rednega servisiranja in vzdrževanja.

Če odprto tendo ujame dež, jo zapremo in odpremo takoj ko preneha deževati, da se posuši.

Vsa naša platna so izdelana tako, da obijajo vodo, vendar niso namenjena temu, da so ves čas izpostavljena dežju. Nudimo pa tudi posebno kolekcijo popolnoma vodoodpornih platen. Pri izboru in ogledu barvne kolekcije blaga bodite pozorni na lastnosti materiala. Vodoodporni tipi blaga so označeni s kapljo.

Roltek tende omogočajo vgradnjo dodatne avtomatike - npr. vetrnica s senzorji za veter, sonce ali dež. Senzor deluje tako, da v primeru vetra ali dežja tendo avtomatsko pospravi, ko pa spet posije sonce, jo avtomatsko odpre. Na voljo je tudi nov kompakten daljinski senzor za veter, ki se skrije za zaključni profil tende in tam meri tresljaje, ki nastajajo zaradi vetra. Na ta način je tenda zaščitena pred nepredvidljivimi vremenskimi vplivi tudi, ko vas ni doma.

 

Za več informacij o tendah si oglejte stran www.roltek-tende.si.

Komentarji