Ali priporočate ročno ali motorno upravljanje tend?

Ali priporočate ročno ali motorno upravljanje tend?
OBJAVLJENO
11. aprila 2014, v kategoriji
Nasveti za vrt in teraso

Le komu ni znana poletna vročina, za katero se zdi, da je vsako leto hujša. Zapiramo se v hiše in stanovanja in se skušamo kar najbolje hladiti. A zakaj bi se v čudovitih sončnih dneh skrivali v zaprtih prostorih, če lahko uživamo v prijetni senci tende? In ko smo se končno namestili na prijeten ležalnik in se predali uživanju ugotovimo, da moramo še malo podaljšati izpah, da se zaščitimo pred soncem. Da bo ugodje še popolnejše nam ni potrebno vstati, saj lahko tendo enostavno upravljamo preko daljinca.

 

Vsako motorno upravljanje vam v primerjavi z ročnim zagotavlja daljšo življenjsko dobo izdelka ne glede ali je to tenda ali kako drugo senčilo. Nekatere tende imajo standardno ročno upravljanje z monokomandno ročico, pri nekaterih pa ročno upravljanje sploh ni na voljo. Vse tende ROLTEK je možno opremiti z motornim in daljinskim upravljanjem. Tako upravljanje zagotavlja maksimalno udobje, saj tendo odpirate in zapirate s preprostim pritiskom na gumb. Lahko je to upravljanje iz naslonjača preko daljinskega upravljalnika ali pa s pritiskom na stensko žično ali daljinsko stikalo. Pogoni so izredno kakovostni, zanesljivi in skoraj neslišni. Roltek motorji imajo oznako evropske kakovosti in preverjeno dobo trajanja več kot 10 let.


 

Za optimalno upravljanje skrbi udobno motorno daljinsko upravljanje oziroma avtomatika, ki je podprta s senzorji na veter, sonce, dež in temperaturo. Senzor deluje tako, da v primeru vetra ali dežja tendo avtomatsko pospravi, ko pa spet posije sonce, jo avtomatsko odpre. Na voljo je tudi nov kompakten daljinski senzor za veter, ki se skrije za zaključni profil tende in tam meri tresljaje, ki nastajajo zaradi vetra. Zato ob vaši odsotnosti ni bojazni, da bi v primeru močnih sunkov vetra prišlo do poškodb tende, saj se le ta v takih razmerah enostavno zapre.

Z vgradnjo senzorjev dosežemo maksimalno udobje upravljanja.

Kaj pa v primeru, da imate tendo na ročni pogon in želite predelavo na motor? Lahko ste brez skrbi saj se skoraj vsako tendo da predelati na motorni pogon. Možna je tudi kasnejša vgradnja avtomatike, na primer elektronike sonce-veter, veternice, daljinskega upravljanja itd.


Če povzamemo, zakaj bi se odločili za tende na ročni ali motorni pogon:

Tende z motornim pogonom:

  • Omogočajo avtomatiko
  • Omogočajo vetrni, svetlobni in dežni senzor
  • Omogočajo več udobja s stikalom ali daljincem
  • So obvezne za večje dimenzije, s teleskopskimi rokami in pri tendah za zimski vrt

Tende z ročnim pogonom:

  • So cenovno nekaj ugodnejše
  • So primerne za manjše dimenzije in za prostore, kjer je tenda daljše obdobje odprta ali zaprta

 

Za več informacij o tendah si oglejte stran www.roltek-tende.si.

Več fotografij
Komentarji