Dodajte vaši hiši nov element za zaščito pred soncem

Dodajte vaši hiši nov element za zaščito pred soncem
OBJAVLJENO
7. junija 2016, v kategoriji
Nasveti za vrt in teraso

Sonce v poletnem času hitro postane premočno in na terasi vam bo tako kmalu postalo prevroče. Pametno je razmišljati vnaprej in se pravočasno odločiti za pravo senco. Zato morate dobro razmisliti, kaj potrebujete pri vaši hiši oziroma katera vrsta tende bi bila najboljša. Številni tipi tend Roltek nudijo rešitev za vsako teraso.

Odločitev glede tipa tende je najbolj odvisna od različne situacijevelikosti in oblike prostora, ki ga želimo zasenčiti. Če gre za klasičen balkon ali teraso, se preprosto odločite za eno od tend z zložljivimi rokami ali kasetno tendo. Pri tem je pomembno dejstvo ali bo zaprta tenda izpostavljena dežju ali ne. V primeru, da bo po tendi padal dež, priporočamo kasetno tendo, saj je tako blago v zaprtem stanju zaščiteno pred vremenskimi vplivi.

Tokrat vam zato predstavljamo kasetne tende Roltek. Kasetne tende se od polkasetnih tend razlikujejo po tem, da tovarniško narejeno ohišje oz. kaseta skrije platno in tudi mehanizem (roke) tende. Kot pri polkasetnih tendah je tudi tukaj platno, kadar je zloženo, zavarovano pred vremenskimi vplivi, kar seveda podaljša življenjsko dobo platna. Kasetne tende so zaradi svojega estetskega videza zelo primerne za novogradnje, samostojne hiše in tudi vrstna naselja, kjer je videz pomemben dejavnik.

1.PURABOX tende

Elegantno zapakirana kasetna tenda vam nudi zanesljivo senco na balkonu ali terasi. Odlikuje jo najmanjša kompaktna kaseta, ki zanesljivo ščiti blago in zložljive roke. Brezčasen dizajn kasete, enostavna nastavitev naklona in konzole, ki omogočajo montažo na steno, strop ali špirovce so lastnosti, ki odlikujejo tendo PURABOX. Upravljanje je lahko ročno s pomočjo monokomandne ročice ali motorno s stikalom ali daljincem.

 

2. SELECT-BOX

To je vsestranska tenda  za senčenje srednje velikih površin. Tanka aluminijasta kaseta z nastavljivim naklonom ščiti tkanino pred vetrom, dežjem in drugimi vremenskimi vplivi. Upravljanje je lahko ročno z monokomandno ročico ali z elektromotorjem. Obstajajo različne možnosti za avtomatizacijo, kot so daljinski upravljalniki in nadzorni sistemi, možna je tudi uporaba senzorjev za sonce in veter.

 

3. CASABOX

Je tenda brezčasne in elegantne oblike. Idealna je za senčenje manjših in srednje velikih področij, kot so balkoni in terase. Jasne linije okrogle ali kvadratne kasete omogočajo harmonično umestitev tende v arhitekturo. Zaključni profil ščiti strukturo in zložljive roke pred padavinami in umazanijo. To zagotavlja daljšo življenjsko dobo senčila. Dva nosilna elementa na zunanjem delu nam omogočata hitro in enostavno pritrditev na steno, strop ali streho. Pri tem lahko prilagajamo tudi kot naklona.

 

4. TENDABOX

Kasetna tenda z veliko prepoznavnostjo – po zaslugi novega dizajna. Nova TENDABOX BX3000 je na voljo v dveh oblikah – kvadratni ali zaobljeni. Ima brezčasen, eleganten in edinstven videz ki se popolnoma ujame z arhitekturo. Primerna je za senčenje srednje velikih teras. Kaseta omogoča zaščito zložljivih rok in blaga pred padavinami in umazanijo, kar zagotavlja daljšo življenjsko dobo. S prefinjeno prilagoditvijo naklona omogoča hitro in enostavno montažo na steno, strop ali špirovce.

 

V kolikor bi si radi več prebrali o tendah, ki niso le kasetne, imamo na naši ROLTEK strani predstavljene vse dejavnike, ki vam bodo pomagali pri pravilni odločitvi za rešitev na vrtu ali terasi.

Komentarji