Kako zaščitite teraso pred soncem?

Kako zaščitite teraso pred soncem?
OBJAVLJENO
28. maja 2017, v kategoriji
Nasveti za vrt in teraso

Z mesecem junijem prihaja poletje in temperature primerne slednjemu, zato boste morali razmisliti, kako se boste lahko na terasi, na vrtu zaščitili pred močnim soncem, ki negativno lahko vpliva na naše zdravje in počutje.

Glede na različne kraje ob hiši, kjer želimo postaviti pravo vrsto tende, poznamo različne vrste tend. Tako se lahko odločamo med balkonskimi, kupolastimi, fasadne, strešne itd. Da boste v iskanju prave tende pridobili čimveč pravih informacij imamo na naši spletni strani tudi poseben konfigurator, kjer si lahko pregledate glede na vaše želje, zahteve katera tenda je za vas najbolj primerna: konfigurator tende.

Za senčenje balkonov so najprimernejše balkonske tende. Gre za tip brez rok, z njimi pa uspešno zasenčimo balkon. Njihova montaža je enostavna in hitra, cena pa je tudi zaradi enostavnejše konstrukcije bolj sprejemljiva.

Za zasenčenje oken so zelo primerne tudi tako imenovane fasadne tende, ki jih namestimo na fasade in okna večjih ali manjših dimenzij. Gre za senčila, ki potekajo ob oknu, imajo pa tudi možnost, da jih na različnih višinah odmaknemo od okna in tako dobimo nekakšno streho nad oknom ali sredi njega, ki senči spodnji del stekla. Fasadne tende pogosto imenujemo tudi »screeni«, to pa takrat, ko je za tkanino uporabljena posebna plastificirana »screen« mreža iz steklenih vlaken.

Na različnih gostinskih vrtovih pa tudi pri individualnih hišah je mogoče uporabiti tudi strešne tende, ki jih namestimo na različne podkonstrukcije, ki so lahko lesene ali kovinske. Te tende imajo masivna stranska aluminijasta vodila, po katerih teče platno, ki je lahko akrilno, iz PVC-ja, screen (screen tkanina deloma prepušča svetlobo, hkrati pa je zaščita pred toploto in UV-žarki). 

Izbiramo lahko med kasetnimi in nekasetnimi tendami ter stranskimi tendami, ki lepo zaščitijo iz strani pred soncem. Stranski tendi SIRO in SIRO-FLEX sta idealni za terase in balkone kjer želimo imeti zasebnost. Zaščitita vas pred radovednimi pogledi in neprijetnimi sunki vetra ter omogočata senco iz bočne strani.Tenda omogoča do 400 cm širine (modela SR5000 / SR6000). Blago se potegne iz omarice in na drugi strani zatakne. Integrirana vzmetena cev skrbi za to, da je blago vedno optimalno napeto.

Komentarji