Katero screen senčilo izbrati?

Katero screen senčilo izbrati?
OBJAVLJENO
10. maja 2016, v kategoriji
Nasveti za vrt in teraso

Zunanja screen senčila Roltek so rešitev za vse, ki želite imeti senčilo iz blaga na zunanji strani okna.

Ta vrsta senčila vam omogoča delno zatemnitev prostora in vas tako ščiti pred soncem. Ker se nahaja na zunanji strani okenskega stekla obenem tudi pripomore k preprečevanju segrevanja vašega prostora. 

Screen senčilo ima podobno funkcijo kot roleta, ampak nudi precej manj. Če želite trajno senčilo, ki vas obenem ščiti tudi pred vlomilci, nudi dodatno izolacijo in popolno zatemnitev, potem je roleta boljša izbira za vas. Lahko pa imate oboje naenkrat: v predokenske roletne omarice je namreč možno vgraditi integrirano screen senčilo. 

Senčilo je vgrajeno v omarico dimenzije 10 cm ali 14 cm, katero se vgradi na zunanjo stran okenskega okvira pred okno in je po izbiri lahko petkotne ali zaokrožene oblike. Omarica je izdelana iz ekstrudiranega ali valjanega aluminija.

Poleg standardnih barv lahko vse aluminijaste dele barvamo po kateremkoli odtenku RAL lestvice.

Ko je senčilo zaprto, mu nudi odlično zaščito pred zunanjimi vplivi in tako še podaljšuje življenjsko dobo in lep videz blaga. Stranska aluminijasta vodila skrbijo za enakomeren tek blaga po njih, ravna ali okrogla zaključna letev pa za optimalno napetost blaga v vsakem položaju. Standardno je ročno upravljanje s trakom, možna pa je tudi izbira monokomandne ročice in udobnega motornega upravljanja. 

Lahko izbirate med različnimi tipi screen senčil:

ZipScreen

Zunanje screen senčilo Zip screen je senčilo iz blaga v kompaktni zunanji omarici. Možna je nadometna ali podometna izvedba. Omogoča delno zatemnitev in pripomore k preprečevanju segrevanja vašega prostora.

Screen

Roltek Screen je rešitev za vse, ki želite imeti klasično screen senčilo iz blaga na zunanji strani okna. Ta vrsta senčila vam omogoča delno zatemnitev prostora in vas tako ščiti pred soncem. Ker se nahaja na zunanji strani okenskega stekla obenem tudi pripomore k preprečevanju segrevanja vašega prostora.

Ventosol

VENTOSOL je moderen način senčenja, ki nam omogoča veliko različnih možnosti uporabe. Poseben sistem v vodilih, ki deluje kot zadrga, zagotavlja največjo stabilnost blaga. VENTOSOL prenese močne vetrove (120 km/h).

Universal

Screen senčilo tip UNIVERSAL je model s tremi različnimi stranskimi vodili. Imate možnost izbire med aluminijastimi vodili, žičnimi vodili in jekleno palico.

Vertical

Senčilo VERTICAL je klasično vertikalno senčilo. Osnovni model je brez zaščitne kasete. Izbirate lahko med žičnimi vodili, jekleno palico in aluminijastimi vodili. Kompaktna oblika v kombinaciji s  tehnično dovršenostjo omogoča montažo v praktično vsako vgradno situacijo.

Verimatic

VERIMATIC VS1000 je posebno fasadno senčilo, ki lahko poteka od zgoraj navzdol ali od spodaj navzgor. Slednja varianta je še posebej primerna za pisarne in učilnice, saj nam zagotavlja bolj naravno svetlobo, ki sega tudi v najbolj oddaljene kote v prostoru.

Lastnosti screen senčil Roltek:

  • visokokakovostni aluminijasti deli
  • odpornost proti koroziji
  • standardno ročno upravljanje s trakom, možnost monokomandne ročice in motornega ter daljinskega upravljanja
  • zaključni profil na spodjem delu skrbi za optimalno napetost blaga v vsakem položaju
  • izdelava po meri nudi rešitev za vsako situacij

Več o Screen senčilih najdete na naši spletni strani ROLTEK.

 

Komentarji