Za kakšno tendo oz. markizo naj se odločim?

Za kakšno tendo oz. markizo naj se odločim?
OBJAVLJENO
6. novembra 2014, v kategoriji
Nasveti za vrt in teraso

V vročih dnevih si večina od nas želi prijetne sence, ki jo po navadi iščemo v naravi pod drevesi ali pa v mestnem okolju pod različnimi senčili. Če pa te možnosti ni, se zatekamo v klimatizirane zaprte prostore. Toda zakaj ne bi uživali na prostosti? Kako si ustvariti prijeten ambient v senci si lahko preberete v nadaljevanju.

Ko nas greje nežno pomladno ali jesensko sonce, je zunaj zelo prijetno, a sonce v poletnem času zelo pridobi na moči in na terasi vam bo postalo vroče. Pametno je razmišljati vnaprej in se pravočasno odločiti za zasenčitev. Številni tipi tend Roltek nudijo rešitev za vsako teraso. 
Odločitev glede tipa tende je najbolj odvisna od različne situacije – velikosti in oblike prostora, ki ga želimo zasenčiti. Če gre za klasičen balkon ali teraso, se preprosto odločite za eno od tend z zložljivimi rokami ali kasetno tendo. Pri tem je pomembno dejstvo ali bo zaprta tenda izpostavljena dežju ali ne. V primeru, da bo po tendi padal dež, priporočamo kasetno tendo, saj je tako blago v zaprtem stanju zaščiteno pred vremenskimi vplivi.

Za kasetno tendo se odločimo takrat, ko nad njo ni strehe ali balkona.

Kadar gre za zasenčitev proste površine na vrtu, se odločimo za samostoječo tendo.

Če želimo zasenčiti prostore pred gostinskimi lokali so zopet najprimernejše kasetne tende. Na voljo so tudi tende širših dimenzij, ki so namenjene predvsem za senčenje velikih teras. Zahvaljujoč edinstvenemu sistemu, strukturi in zložljivim rokam je učinkovitost zaščite pred vremenskimi vplivi zelo dobra. Z izredno širino do 18 metrov (s 6 rokami) in maksimalnim izpahom 4 metre, lahko s tendo RESOBOX zasenčimo preko 70m2. 

Ko izbiramo vrsto tende, je pomembna dimenzija, ki jo želimo zasenčiti.

Za zasenčenje vrtov gostinskih lokalov so najprimernejše samostoječe tende, ki najmanj ovirajo prostor pod tendo. To je še posebej pomembno pri gostinskih lokalih, ki nimajo veliko prostora na vrtu. Seveda so na voljo tudi domiselne zasnove senčil jadro. Praktična in privlačna oblika jadra, v kombinaciji s sodobnim načrtovanjem lahko neuporaben ali neatraktiven zunanji prostor spremenijo v novo zanimivo doživetje. 

Za gostinske lokale na prostem so namenjene samostoječe tende.

 

Več o tendah oz. markizah si lahko ogledate na strani www.roltek-tende.si. 

Komentarji