Zaščita tende pred vetrom

Zaščita tende pred vetrom
OBJAVLJENO
17. avgusta 2016, v kategoriji
Nasveti za vrt in teraso

Tokrat smo za vas pripravili nekaj praktičnih nasvetov za upravljanje in vzdrževanje tende. V dneh, ko so nevihte pogoste, Vam pa se zgodi, da ste jo ob odhodu od doma pozabili zapreti, lahko za to poskrbijo različni senzorji, ki vašo tendo obvarujejo pred nepredvidljivimi vremenskimi pogoji poleti.

Na začetku se je potrebno odločiti koliko denarja smo pripravljeni investirati v tendo, saj je ponudba na trgu danes zares ogromna. Potrebno se je tudi opredeliti glede izgleda ter tehničnih lasnosti. Tende lahko upravljamo ročno ali preko elektropogona. Priporoča se, da se v tende, ki so večjih dimenzij (cca. 400x300cm) vgradi elektro motor katerega se upravlja s stenskim stikalom oziroma z dalinskim upravljalcem.  Tako upravljanje zagotavlja maksimalno udobje, saj tendo odpirate in zapirate s preprostim pritiskom na gumb.

Naše tende omogočajo vgradnjo dodatne avtomatike - npr. vetrnica s senzorji za veter, sonce ali dež. Senzor deluje tako, da v primeru vetra ali dežja tendo avtomatsko pospravi, ko pa spet posije sonce, jo avtomatsko odpre. Na voljo je tudi nov kompakten daljinski senzor za veter, ki se skrije za zaključni profil tende in tam meri tresljaje, ki nastajajo zaradi vetra.

Vetrni senzor na zaključni lameli vam v kombinaciji z daljincem in sprejemnikom markizo zapre v primeru premočnega vetra.

Vetrni senzor v obliki vetrnice vam pritrdimo na katerokoli pozicijo (ponavadi v neposredni bližini tende ali na vogal hiše). Ta senzor se samodejno napaja preko sončne svetlobe. Kot nadgradnjo tega senzorja za veter pa se lahko odločite tudi za senzor za sonce in dež.

 

V kolikor vaša tenda nima možnosti upravljanja se skoraj vsako tendo lahko naknadno predela na motorni pogon. Možna je tudi kasnejša vgradnja avtomatike, npr. elektronike sonce-veter, veternice, daljinskega upravljanja itd.

Za uživanje pod tendo tudi v mraku lahko izberete integrirano razsvetljavo. Lučke, ki so vgrajene v roke tende so razporejene tako, da imate svetlobo razporejeno po celotni terasi.

Roltekove tende so vrhunske kvalitete, na katere se lahko vedno zanesete. Roltek tende imajo kar 5 let splošne garancije, kar je 3 leta več od zakonsko določenega roka.

 

Za vsa vprašanja nas lahko pokličete na telefonsko številko 01/724 00 00 ali nam pišete na mail.

Komentarji