Kako pravilno vzdrževati tendo

Kako pravilno vzdrževati tendo
OBJAVLJENO
19. maja 2016, v kategoriji
Nasveti za vrt in teraso

V prvih bolj toplih dneh še navdušeno iščemo sončne žarke, a močno sonce poleti prehitro postane prevroče in takrat je naša zaveznica senca. Kako si ustvariti prijeten ambient v senci? S kakovostno tendo bo posedanje v senci bolj prijetno.

Predobro poznamo občutek, ko nastopi poletna vročina in želimo posedeti zjutraj ob kavi na domačem vrtu. Poleti nam jutranje sonce na terasi, vrtu te načrte lahko prekriža. Vendar tenda s svojo senco zagotovi, da v miru posedimo in spijemo prvo jutranjo kavo brez slabe volje.

Vendar pa odločitev za tendo ni lahka. Za vas smo pripravili nekaj predlogov, kako se odločiti za pravo rešitev na vašem vrtu.  V podjetju ROLTEK vam ponujamo različne rešitve za vrt ali teraso. 

Vsa naša platna so izdelana tako, da obijajo vodo, vendar niso namenjena temu, da so ves čas izpostavljena dežju. Nudimo pa tudi posebno kolekcijo popolnoma vodoodpornih platen. Če si ogledujete barvno kolekcijo blaga na tej spletni strani, so vodoodporni tipi blaga označeni z modro kapljo.

 

Redno vzdrževanje

Čeprav so tkanine, ki nam dajejo prijetno senco, iz izredno trpežnih materialov, je za podaljševanje njihove življenjske dobe potrebno redno vzdrževanje. Predvsem ne smemo pozabiti na redno čiščenje, katerega se lotimo s čistili, namenjenimi posebej za ta namen. Blaga seveda nikakor ne smete sneti in oprati, ampak ga čistite le takrat, ko je napeto na ogrodju. To storite po potrebi, vsekakor pa je priporočljivo, da se tega lotite vsaj enkrat na leto, bolj priporočljivo je spomladi, ko lahko pričakujemo več sonca, da se tenda kakovostno presuši..

K rednemu vzdrževanju spada tudi občasna impregnacija platna. Vaša nova tenda je sicer že obdelana z ustreznimi sredstvi in ne prepušča vlage, pa vendar dež čez nekaj časa impregnacijo spere in tudi na spodnji strani tende se lahko pojavi kakšna kapljica. Prav tako kot čiščenja se tudi obnavljanja impregnacije lotite enkrat na leto.

Preventivno pa vseeno vedno postopajte na sledeč način, ko pada dež. Potrebno se je zavedati, da je tenda mišljena kot zaščita pred soncem in ne pred dežjem. V primeru, da vašo tendo ujame dež, sledite naslednjim napotkom:

1. Tendo kljub temu, da je mokra, zaprite.
2. Ko preneha deževati, tendo odprite in jo posušite – najbolje na soncu.

Z rednim čiščenjem in obnavljanjem impregnacije boste podaljšali življenjsko dobo platna, pod katerim se boste lahko pred soncem skrivali vsaj 10 let. Glede na vremenske razmere in na splošno skrb, ki jo namenjate svoji tendi, pa je lahko njena življenjska doba tudi veliko daljša.

Ko je platno dotrajano

Če je platno vaše tende preveč umazano, da bi ga lahko očistili, je poškodovana tkanina ali si preprosto želite menjave platna iz estetskih razlogov, lahko to storite kadarkoli.

Za več informacij se obrnite na Roltek strokovnjaka za senčila.

 

Komentarji